JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Switchcore säljer verksamheten till Esilicon
Det amerikanska konsultföretaget Esilicon köper resterna av växelkretstillverkaren Switchcore för 19 miljoner kronor. Samtidigt har Switchcore löst tvisten med verktygsleverantören Synopsys.
”Den verksamhet som överlåts till Esilicon beräknas ha en framtida årlig omsättning på cirka 35 till 40 miljoner kronor, vilket ger ett beräknat årligt resultat på cirka 5 till 10 miljoner kronor. Den kvarvarande livslängden för de produkter som ingår i den överlåtna verksamheten är 3 till 4 år.” skriver Switchcore i ett pressmeddelande.

-- Det är inte så mycket pengar, men det viktiga är att vi fått en köpare som stå för våra åtaganden till våra  kunder, säger Switchcores vd Erwin Leichtle i en kommentar till nyhetsbrevet Rapidus.

Överlåtelsen till Esilicon inkluderar materiella tillgångar, hela varulagret, samtliga immateriella rättigheter, orderstock, kundavtal, inköpsorder, med mera. Överlåtelsen inkluderar dock inte fordringar, skulder och likvida medel.

Sedan tidigare har all personal utom fem sagts upp och efter årsskiftet beräknas endast vd och tre anställda finnas kvar.

Bolagets tvist med en EDA-leverantören Synopsys har lösts förhandlingsvägen och den stämning bolaget tidigare informerat om kommer att dras tillbaka. Totalt kommer Switchcore att få betala 6 miljoner kronor till Synopsys.

Dessutom föreslår styrelsen att aktiekapitalet i Switchcore skrivs ned med 117,7 miljoner kronor för att bolaget inte ska behöva träda i likvidation. Styrelsen fortsätter att leta en köpare till det snart tämda bolaget vars största tillgångar är noteringen på Stockholmsbörsen och ett rejält förlustavdrag.

Esilicon är ett Kalifornienbaserat asickonsultföretag som grundades år 2000. Idag har man lite drygt 100 anställda och kontor även i Europa och Japan. Företaget leds av Jack Harding, som tidigare var vd på EDA-leverantören Cadence.

– Precis som man har outsourcat produktionen kommer nästa steg att bli att outsourca konstruktionen. Do-it-yourself is dead, sa företagets markandschef Hugh Duran på konferensen ISS-forum i Prag nyligen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)