JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Arduino på 32-bitare
Den klassiska åttabitarsplattformen Arduino tar nu officiellt steget till 32 bitar med lanseringen av ett 32-bitarskort med en ARM--processor. Lanseringen sker i samarbete mellan Arduino och Atmel.
Här är de nya korten:
Arduino Leonardo baseras på åttabitaren Atmel ATmega32U4 med stöd för bland annat USB-lösningar
Arduino Due baseras på en 96 MHz Atmel SAM3U som har en Cortex M3-kärna. Kortet ska finnas tillgängligt i slutet av året.
Arduino Wifi är ett instickskort med en wifi-modul från H&D Wireles och 32-bitaren Atmel AVR UC3.
Atmel och Arduino lanserar kortplattformen Arduino på en 32-bitars på ARM-processor.

Arduino är nätverk kring en kortplattform för prototyputveckling där både hård- och mjukvara är licenserad som öppen källkod, för ”konstnärer, hopbbyister, ungdomar, konstruktörer, studenter”, skriver Atmel.

Det finns redan idag arduinokompatibla kort från olika källor som använder 32-bitarsprocessorer. Men detta är de första korten direkt ur mainstream-nätverket.

Arduinoplattformen har sedan början byggt på Atmelprocessorer. Och att döma av uttalanden från både arduinonätverket och Atmel är stämningen mellan dem fortsatt god.

– Det är jättespännande att nu för första gången få ta Atmel Armbaserade produkter i bruk, säger Massimo Banzi, en av grundarna till arduinonätverket.

– Vi har sett detta nätverk växa från gräsrötter till en väletablerad organisation äka entusiaster och hobbyister. Vi ser fram emot att få fortsätta jobba med Arduino, säger Atmels marknadschef Alf Egil-Bogen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)