JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Scania knyter tajtare studieband med KTH

Scania knyter tajtare studieband med KTH

Tillgången på ingenjörer är en central fråga för den svenska verkstadsindustrin. Genom ett nytt samarbetsavtal mellan KTH och Scania ska en nära dialog kring framtida kompetensbehov och forskning nu föras.
Det färska samarbetsavtalet innebär att Scania ska skapa en företagsstruktur som ger ett ökat antal examensjobb – liksom andra projektutmaningar – för studenter och doktorander på KTH. Företaget ska även bidra med adjungerade lärare till olika utbildningar.

– Scania behöver nyrekrytera mellan 300 och 600 högskole- och civilingenjörer per år, inte minst på grund av naturliga avgångar, säger Scanias vd Leif Östling i ett pressmeddelande.

KTH är en viktig rekryteringsbas för Scania. Av företagets drygt 10 000 medarbetare i Stockholmsregionen är cirka 3 000 högskole- och civilingenjörer.

– En attraktiv och högkvalificerad ingenjörs- och forskarutbildning är en förutsättning för att bevara och utveckla svensk forskning och fordonsindustri, säger Leif Östling.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)