JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Signalgeneratorer för bredbandiga system

Signalgeneratorer för bredbandiga system

Med en bandbredd upp till 160 MHz och god prestanda siktar Agilents nya signalgeneratorer in sig på bredbandiga kommunikationssystem som LTE och 802.11ac men också på radartillämpningar och andra system med extrema krav på känslighet.
Signalgeneratorerna i X-familjen går upp till 6 GHz och kommer i fyra smaker. MXG är avsedd för utvecklingsverksamhet där prestanda kommer i första rummet medan EXG är en enklare och billigare modell. Dessutom finns både MXG och EXG med eller utan inbyggd modulator.

– Det är tio år sen Agilent senast lanserade en helt ny signalgeneratorfamilj, så det är en stor händelse, säger Susan Owen på Agilent.

Hon pratar sig varm för instrumentens prestanda, bland annat fasbrus, uteffekt, ACPR, EVM och bandbredd. MXG-modellen går att få med hela 160 MHz bandbredd där variationen i amplitud är mindre än ±0,2 dB. EXG stannar på 120 MHz.

Andra intressanta parametrar för den som utvecklar komponenter och system till bredbandiga kommunikationssystem är ett Adjacent Channel Power Ratio (ACPR) på -73 dBc (enligt W-CDMA test model 1, 64 DPCH) och en maximal uteffekt på 27 dBm. Storleken på felvektorn, EVM, för LTE-signaler är bättre än 0,4 procent vid +15 dBm.

Den dyrare MXG-modellen använder en ny typ av syntetiserad signalkälla som pressar ner fasbruset till -146 dBc/Hz vid 1 GHz och 20 kHz offset. När det gäller spurioser ligger de på -96 dBc vid 1 GHz.

– Det kunderna ser i sina signalanalysatorer beror på deras konstruktioner, inte på vår signalgenerator, säger Susan Owen.

Det finns ett antal olika signalpaket till instrumenten för allt mellan mobiltelefoni till satellitnavigation. Självklart fungerar också Signal Studio, Agilents verktygslåda för att skapa och redigera signaler ihop med instrumenten.

EXG utan modulator börjar på 6900 dollar, medan MXG med modulator börjar på 19 320 dollar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)