JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Danica blir hedersdoktor i Finland

Danica blir hedersdoktor i Finland

Vårt svenska robotikproffs – Danica Kragic, professor i robotik och datorseende vid KTH – har utsetts till hedersdoktor vid finska Lappeenranta University.
I höstas var Danica Kragic en av cirka 480 unga europeiska forskare som fick del av det europeiska forskningsrådet (ERC) bidrag på upp till 2 miljoner euro vardera under den kommande femårsperioden. För Danicas del var det hennes forskningen som syftar till att utveckla en datorseendebaserad förståelse av den mänskliga handens rörelser som föll EU i smaken.

Att förstå en människas handrörelse är en av hennes specialiteter, likaså är det en av orsakerna till att hon nu utnämns till hedersdoktor vid Lappeenranta University.

Universitetet motiverar utnämningen med orden "personen ifråga har lyckats åstadkomma någonting speciellt och viktigt." Samtidigt påpekar de ansvariga vid universitetet att "ett hedersdoktorat beviljas framgångsrika finska eller internationella forskare eller andra välmeriterade personer som ett sätt att bjuda in dem till universitetssamfundet."
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)