JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Produktionlyftet förlängs två år
Inission, Orbit One, Enics och Gelab. Det är några av cirka 130 företag som vässats av Produktionslyftet, ett projekt som startade år 2007 med målet att kopiera biljätten Toyotas framgångar med så kallad Lean-produktion. Nu skjuter statliga Vinnova till ytterligare 25 miljoner, pengar som gör att projektet kan fortsätta i två år till.
– Produktionslyftet kommer även i fortsättningen att knyta an till aktuell forskning och utbildning. Små och medelstora tillverkande företag är hårt utsatta på en global marknad och den kunskap och metodik som Produktionslyftet bidrar med har visat sig förbättra förutsättningarna för deras konkurrenskraft, säger Vinnovas generaldirektör Charlotte Brogren i ett pressmeddelande.

Produktionslyftets första etapp har utvärderats under 2012 avseende nyckeltal från årsbokslut för de företag som deltagit. Företagens resultat, vinstmarginal, soliditet, lageromsättning med mera har analyserats. Jämfört med en stor grupp referensföretag har företagen inom Produktionslyftet förbättrat sina nyckeltal betydligt mer än referensbolagen.

Produktionslyftet drivs i samarbete med IF metall och Teknikföretagen. Projektet har fått finansiering i två etapper av Vinnova , KK-stiftelsen och Tillväxtverket. Vinnova viker nu ytterligare 25 miljoner för en tvåårig fortsättning.

– Bara Vinnova är med den här gången. Dock är det inte uteslutet att andra finansiärer ansluter sig i programmet 2014, säger Tero Stjernstoft på Vinnova till Elektroniktidningen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)