JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Göteborgsföretaget Fingerprint Cards ska ta hjälp av det svenska konstruktionsbolaget Anacatum i utvecklingen av sin nästa generation biometriska sensorer. Linköpingsföretaget Anacatums specialitet är mixedsignelteknik. Och i detta samarbete kommer företagets teknik för AD-omvandling vid låg effekt väl till pass.
Fingerprint Cards utvecklar biometriska komponenter, som genom analys och matchning av olika individers fingeravtryck kan angöra en persons identitet. Företagets produkter bygger på kundanpassade biometriska sensorer, som bland annat kan användas i smarta kort och mobiltelefoner.

Nu ska konstruktionsnykomlingen Anacatum bistå Fingerprint Cards i utvecklingsarbetet av nästa generation biometriska sensorer tillverkade i CMOS. Anacatum ska leverera ip-block till sensorn, men också implementera och verifiera den.

– Kontraktets storlek är över 6 miljoner kronor och ger oss en unik möjlighet att utveckla samarbetet med Fingerprint Cards avseende nya ip och nya biometriska chip, säger Rolf Sundblad, en av Anacatums grundare, i ett pressmeddelande.

Anacatum är ett nybildat konstruktionsbolag, men medarbetarna har mångårig erfarenhet av avancerat konstruktionsarbete bakom sig. Flera av medarbetarna har doktorsgrad i analog halvledarkonstruktion. Företagets styrka är också mixedsignalteknik, även om Anacatum kan bidra med bred kompetens genom sitt nätverk, se Elektroniktidningens tidigare artikel om företaget (länk).
ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)