JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. EU kan slopa minipris på DRAM i september
Ett beslut om att avskaffa EUs halvhjärtade straffåtgärder mot japanska och sydkoreanska tillverkare av DRAM-minnen ser ut att kunna komma under september.

Intensiva förhandlingar sägs pågå just nu mellan företrädare för EU-kommissionen och industrin i EU-länderna respektive Japan och Sydkorea. Resultatet blir sannolikt att de minimipriser som gäller idag slopas. Däremot vill den europeiska industrin att uppgifter om japanska och koreanska företags produktion även i fortsättningen ska samlas i en databas så att åtgärder snabbt skulle kunna återinföras om priserna skulle dumpas igen, berättar Bo Esselius på Kommerskollegium, som jobbar med EUs anti-dumpingfrågor.

Straffåtgärderna infördes 1992 och 1993 då det ansågs att de japanska och sydkoreanska tillverkarna sålde sina minnen i Europa till dumpade priser som de kunde hålla tack vara sina överpriser på de skyddade hemmamarknaderna. 1995 infördes en tvåårig dispens, och när den löpte ut i vintras var utredningen om framtidens åtgärder inte klar. Få ville ha tillbaka straffåtgärderna, men enligt reglerna återinfördes de i april i väntan på det definitiva beslut som alltså ser ut att komma under nästa månad.

AK

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)