JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Termometer med lasersikte
Fluke har introducerat en termometer med lasersikte. Därmed går det att mäta temperaturen på mindre än en sekund utan beröring.


En infraröd termometer, kallad Fluke 65, är den första beröringsfria och fristående termometern med lasersikte som Fluke utvecklat.

Instrumentet mäter temperaturen med hjälp av en laserstråle. Därmed är det idealiskt att använda för att mäta roterande objekt, spänningsförande och farligt heta komponenter samt mätobjekt som är svåra att nå. Svarstiden för ett tillförlitligt mätvärde är 0,8 sekunder med repeterbara temperaturavläsningar från -40°C till 500°C.

Instrumentet kan avläsas i mörker tack vare en bakgrundsbelyst skärm. Skärmen har två fält vilket gör det möjligt att se min- och max-värden samtidigt under mätförloppet. Mätningarna kan lagras i ett minne och upplösningen är 0,1 grad upp till 200°C samt 8:1 när det gäller optisk upplösning.

Ett skyddande hölster omger instrumentet och gör det tillräckligt stöttåligt för att klara fall på upp till en meter, enligt Fluke. Målgrupperna för det nya instrumentet är elektriker, processtekniker, maskinister samt underhållspersonal inom tillverkningsindustrin.

Thomas Hedlund
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)