JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Multimetrar med livstidsgaranti
Testverktygsföretaget Fluke har lanserat två nya digitala multimetrar. De är utrustade med många avancerade funktioner, bland annat inbyggd felsökningshjälp.


Fluke 87 och 89 serie-IV som representerar nästa generation av digitala multimetrar är en utveckling av Flukes 80-serie. De nya instrumenten kan bland annat mäta sant effektivvärde, AC/DC-funktioner för strömmätning samt effektdämpning (dBm). Förutom AC-funktionerna går det även att mäta olika likspänningsområden, strömstyrka, resistans, kapacitans, konduktans, frekvens och temperatur. Bandbredden är 100 kHz.

Felsökningshjälp i form av förbindelse- och avbrottstest är också integrerat i instrumentet, medan mätresultatet indikeras med en tonsignal eller direkt på skärmen. En sekundär skärm visar en realtidsklocka för kritiska och tidsrelaterade mätningar. Tack vare en kort startsekvens är det möjligt att börja mätningen direkt efter tillslag. Båda instrumenten har en noggrannhet som är 0,025 procent och antalet skalenheter på skärmen är 50 000.

Fluke 89 serie-IV kan lagra 1 000 mätvärden internt. Datainsamlingen går att styra manuellt samt av tid eller händelser. Lagrade mätvärden kan sedan visas på skärmen i ett senare skede.



Kombinerar data


Modell 89 har ytterligare funktioner som gör det möjligt att kombinera data i olika interna minnen. Via en infraröd länk i instrumentet går det även att föra över informationen till en dator, dock behövs programvaran Flukeview som tillval då.

Programvaran fungerar som stöd vid dokumentation av testprocedurer och administration av underhållsdokument. När programmet Flukeview är installerat i en dator räcker det med att aktivera multimetern och placera den inom IR-portens räckvidd för att minnesinnehållet automatiskt ska laddas ner i datorn.

Kalibrering av både Fluke 87 och Fluke 89 serie-IV kan ske via frontpanelen eller IR-porten. För att garantera kalibreringens giltighet går det att försegla kalibreringsfunktionerna. Båda modellerna uppfyller den högsta säkerhetsklassningen som finns för multimetrar, EN 610 10 CATIII 1 000V. Fluke lämnar även en livstidsgaranti på multimetrarna.

Thomas Hedlund

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)