JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nyfödd DRAM-jätte i Korea
Hyundai Electronics och LG Semicon slår samman sin halvledartillverkning. Målet är att bli nummer ett på DRAM.


Det nya koreanska halvledarföretaget satsar på att bli världens största tillverkare av DRAM. Genom att kombinera LG Semicons andel av den globala DRAM- marknaden, som är beräknad till 6,7 procent, med Hyundais 9 procent tar man upp kampen med Micron Technology, som nyligen tog över Texas Instruments DRAM- fabrik.

Men det nya företaget startar inte helt utan moln på den egna himmeln. De båda koreanska företagen har med sig stora skulder i bagaget.

Dessutom gick LG Semicon back med 188 miljoner dollar under första halvåret i år, medan Hyundai Electronics Industries - som dock inkluderar annan verksamhet vid sidan av halvledartillverkningen - rapporterade en förlust på 250 miljoner dollar för årets första sex månader.

Hela DRAM-industrin är i gungning just nu. För bara några dagar sedan tillkännagav japanska Fujitsu att företaget avslutar sin tillverkning av DRAM i norra England. Detta skedde bara fyra veckor efter det att tyska Siemens förklarat att man lägger ner en DRAM-fabrik i samma område.

Siemens och Fujitsu skyller sin nedläggning på överkapacitet av DRAM i världen. Den finansiella krisen i Asien har också förvärrat problemen för de två halvledartillverkarna, som dessutom påstår att den koreanska halvledarindustrin förvärrar situationen genom att dumpa priserna på DRAM.

Anna Wennberg

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)