JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Maskinvara möter programvara
Cadence lanserar sin första produkt för samverifiering mellan maskin- och programvara.


Affirma HW/SW verifier är namnet på verktygsleverantören Cadence nylanserade hjälpmedel för samverifiering av maskin- och programvara. Tanken är att man ska kunna provköra tillämpningsprogram mot hårdvarukonstruktionen, långt innan denna finns framme på kisel.

Nykomlingen bygger på en verifieringsmotor som kan blanda de hårdvarubeskrivande språken Verilog och VHDL. Den bygger på företagets arkitektur Inca - Interleaved native code architecture.



Öppet gränssnitt


Ett öppet gränssnitt gör det möjligt att integrera produkter från olika leverantörer på marknaden. Det gäller till exempel operativsystem, mjukvarudebuggers, ICE (In-Circuit Emulators) såväl som acceleratorer och emulatorer. Verktyget stöder även simuleringsmodeller av processorer på olika abstraktionsnivåer, exempelvis registernivåmodeller och bussfunktionella modeller. Till att börja med stöds processorer från Motorola och Arm.

Cadence ser den nya Affirmaprodukten som ett första steg mot samkonstruktion. Företaget rapporterar även framgångar för Felixinitiativet, en satsning på just samkonstruktion.

Charlotta von Schultz

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)