JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Skåp för telekom i många varianter
Med sin nya skåpserie Tecoras vill tyska Knürr täcka in alla tänkbara telekomtillämpningar.


Modulärt och flexibelt är Knürrs slagord när man lanserar skåpen i serien Tecoras. Förutom att skåpen finns i en mängd storlekar, så går de att köpa med diverse tillbehör såsom strömmatning, temperaturreglering, ventilation och övervakningssystem.

Det innebär att skåptillverkaren tar över konstruktionen av vissa delar som tidigare skötts av systemtillverkaren.

- I telekomindustrin vill de ju slippa de här enklare delarna i elektroniken och mekaniken, och koncentrera sig mer på mjukvaran, säger Jonny Dyrebrant på svenska delen av Knürr.

- På det här sättet kan kundens specifikation för skåpet göras mycket mindre omfattande.



Driften måste inte avbrytas


När en rad sammansatta skåp ska utvidgas med ytterligare ett kan det sättas dit utan att driften avbryts. Det är bara att skruva loss en sidopanel och sätta fast den på det nya skåpet i stället. Detsamma gäller när man vill öka strömförsörjningen, som också är modulärt uppbyggd. Tecoras finns både för inomhus- och utomhusbruk, och beroende på profilerna kan de användas för både 19-tumsrack eller metriska mått, eller anpassas för andra mått. Serien omfattar även gatuskåp, små antennskåp med mera.

Utomhusskåpen rymmer mellan motsvarande 20 och 33 rackenheter, medan inomhusskåpen rymmer mellan 37 och 46 enheter. Inomhusskåpen finns med djup på 40 och 60 centimeter, utomhusskåpen med djup på 40,5 och 70,5 centimeter (yttermått).

Knürr tänker sig att skåpen ska rymma system inte bara för fast och mobil telefoni, utan också för trafikledning, datanät och mätutrustning för insamling av miljödata.

Alexander Kristofersson

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)