JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Prob som avlastar datorn
Green Hills har byggt in 32-bitarsprocessor i sin egna avlusningsprob

Just när vi vant oss vid att bara få mjuka paket från Green Hills Software, kom plötsligt ett hårt - en avlusningsprob.
Green Hills säljer kompilatorer och andra utvecklingsverktyg för inbyggda system. Tidigare har Green Hills Software rekommenderat Agilents prober för att knyta samman målsystem och värddator. Men nu säljer Green Hills alltså också en egen prob

Det speciella med denna prob - med den rättframma beteckningen Green Hills Probe - är att den har inbyggd intelligens i form av en 32-bitarsprocessor, flashminne och en konfigurerbar FPGA.

Intelligensen avlastar värddatorn från mycket av grovarbetet i kommunikationen mellan målsystem och värddator.

Eget operativsystem

Proben använder Green Hills eget realtidsoperativsystem Threadx. Green Hills Probe är särskilt anpassad till Green Hills systemutvecklingsmiljö Multi. Men den kan även konfigureras från en vanlig webbläsare och via ett terminalgränssnitt kan man använda probens egen avlusare.

Multi behövs för mer sofistikerad avlusning, för den som behöver analysera händelsesignalering eller jaga minnesläckor. Multi klarar ock-så att avlusa multiprocessorsystem.

Värddator och prob knyts samman via USB, serieport eller Ethernet. Till proben finns CPU-adaptrar för bland annat PowerPC, Coldfire, Mips, Arm, Xscale, StarCore, Lexra och för skräddarsydda DSPer. Plugga in adaptern och uppdatera flashminnet så är du redo för en ny målplattform.

Jan Tångring
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)