JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Comdex paradoxalt bra
Egentligen borde Comdex i Göteborg inte fungera. Den drogs igång i Sverige förra året, precis när IT-bubblan kollapsat.Den har inte mer än 270 utställare. Antalet besökare minskade med nära 10 000 jämfört med förra året. Utställarskaran är spretig och flera tunga namn saknas. Inga jättenyheter presenteras.
Ändå - det är Comdex som lockar ministrarna och de verkliga industrihöjdarna. Comdex genererar betydligt mer publicitet i riksmedierna än andra data- och IT-mässor. Och lockar trots fallet 20 000 besökare - betydligt mer än Elektronik- och Komponentmässorna lyckas med.

Visst haltar jämförelsen, och visst är Comdex ett särklassigt starkt varumärke i mässvärlden. Men arrangörerna verkar på något sätt ha fått till den goda spiralen av "hype" som lockar till sig utställare - och därmed besökare - från angränsande branscher.

Elektronikinslaget var kanske inte så manstarkt, men på mässgolvet fanns ändå komponentdistributören Acte, ett par kontraktstillverkare, flera elektronikkonsulter, tillverkare av konsument- och industrielektronik samt inte minst många intressanta innovationsföretag. Själv fastnade jag för en rad nystartade bolag i Carlstedt Research & Technologys monter, Cypaks asic för billig och säker datahantering och danska Nextlinks minimala Bluetoothhörlur. Det var definitivt värt att åka dit.

Läs även: FPGA förstärker pc
och Smart tablettask tar nya steg

Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)