JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Underlag till asic på 24 timmar
Att göra alla beräkningar som krävs för placering och ledningsdragning av en asic kan ta mellan tre och åtta veckor. Nystartade Reshape lovar att göra jobbet på ett dygn.
- Det här är det största genombrottet inom kretsproduktion sedan logiksyntesen slog igenom för 15 år sedan, säger David Gregory, Reshapes vd, i ett pressmeddelande.

Företagets nylanserade verktyg GDS Builder tar den nätlista på grindnivå som kommer från existerande program från Synopsys, Cadence eller Mentor. Därefter utför programmet placering, ledningsdragning och verifiering med hänsyn tagen till spänningsfall, elektromigration, signalintegritet, timing och kontroll av konstruktionsregler. Resultatet blir produktionsunderlag i en så kallad GDSII-fil.

Metoden har hittills använts för nio asicar, och enligt företaget klarade alla de uppsatta prestandakraven. En av kretsarna hade 10 miljoner grindar - där tog det fem timmar att komma fram till att benen för spänningsmatningen måste placeras om. Verifieringen tog sedan 45 minuter.

GDS Builder körs under Linux och Solaris och ska finnas att köpa före sommaren.

Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)