JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tre minuter med Lars-Eric Lundgren ...
... vd på Hardi Electronics, som denna vecka visar upp sitt senaste asicprototypkort i serien Haps på mässan DAC i San Diego.
Vad gör Haps?
- Det är kort där man kan verifiera sin asickonstruktion. Faktiskt ett av världens bästa - det skulle inte förvåna mig om vi kan klara 50 miljoner asicgrindar i 50-70 MHz.

Haps presenterades redan förra året - vad är det nya?
- Ett PCI-baserat kort med plats för ett tilläggskort med en Virtex II Pro-krets. Det kan kommunicera snabbare tack vare LVDS och Rocket I/O som klarar 3 Gbit/s. Vi har också introducerat kort för bland annat Ethernet, USB och HDTV.

Vilka är kunderna?
- Stora halvledarbolag och asickonstruktörer i USA, Europa, Kina, Japan, Indien, Taiwan och Korea. Texas Instruments var första kunden, de är helnöjda och har lagt nya beställningar. Vi har snart återförsäljare i alla dessa länder.

Är inte asicar på utdöende?
- Tvärtom, vi ser en tendens att marknaden tar fart igen. I Taiwan går det riktigt bra - där blir de panikslagna om de inte är först. Och vi har stora saker på gång i Japan.

Och här hemma?
- Näe, det är inte lönt att ringa någon svensk kund - de är inte intresserade av asicar. Vi kör fortfarande en och annan konstruktionskurs här i Norden, men vi satsar mest på prototypverktygen, och säljer också en hel del EDA-verktyg för simulering och formell verifiering.

Hardi har förändrats, eller hur?
- Vi har fått mycket mer självförtroende. Vi får hela tiden höra att Haps är en fin produkt, och i någon mening är vi marknadsledare inom avancerade asicprototypsystem.

Ni är åtta personer idag, behöver ni bli fler?
- I höst kommer vi sannolikt att behöva rekrytera några personer med mycket gedigen asic- och FPGA-kompetens.

Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)