JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Som hund och katt, men lika som bär
Elektroniktidningen träffade FPGA-himlens två största megastjärnor strax före sommaren – Xilinx vd och styrelseordförande Wim Roelandts och Alteras vd och styrelseordförande John Daane. Båda var avspända och ödmjuka men samtidigt säkra på att just deras väg är den rätta.
ImageDe två företagen är normalt som hund och katt. Man kan vara ganska säker på att om den enda släpper en krets med ett nytt tillägg så kommer den andra med en liknande produkt inom några månader.

Xilinx har dock vuxit snabbare under ett antal år och har idag över hälften av FPGA-marknaden. Xilinx ser på papperet också ut att ha ett stort försprång vid övergången till 65 nm.

Men Alteras vd John Daane är säker på att företagets strategi är den rätta och att Altera för närvarande växer snabbare än Xilinx. Och tillväxten måste komma inifrån företagen, för det är i princip omöjligt att växa genom företagsköp.

Samtidigt finns det en rad frågor där de två cheferna är överens. Det gäller till exempel att de skenande kostnaderna för asicar och assp:er driver allt fler användare i armarna på dem och att en stor del av den framtida tillväxten finns på konsumentsidan.

De uppstartsföretag som ständigt dyker med nya och fiffiga lösningar är inte heller något hot om man får tro John Daane och Wim Roelandts.

Läs vad Wim Roelandts säger (länk)

Läs vad John Daane säger (länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)