JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Wales satsar halv miljard på telekomforskning
Universitetet i walesiska Swansea satsar 30 miljoner pund, motsvarande en halv miljard kronor på ett centrum för telekomforskning. Inledningsvis ska ett 40-tal forskare anställas.
Institute of Advanced Telecommunications är namnet på en helt nystartad forskningsanläggning vid universitetet i Swansea, i Wales. Här satsar universitetet tillsammans med de walesiska myndigheterna och näringslivet närmare en halv miljard kronor på att etablera telekomforskning i världsklass. Sony, Marconi, Alps, BT och Agilent är några av företagen som stöder satsningen.

- Det här ska etablera Swansea som ett av främsta internationella centren för telekomforskning, säger Andrew Davies, Wales minister för ekonomisk utveckling, i ett pressmeddelande.

Forskningsfokus ska till en början ligga på telekom för yttre rymden, optiska nät och system, trådlös kommunikation samt telematik. Till en början ska 40 forskare anställas, varav sex professorer. På tre års sikt ska personalen öka till omkring 200 personer. Chef blir Jaafar Elmirgani, professor i optoteknisk kommunikation vid universitetet.

Förutom forskning ska man även bedriva Mastersutbildningar i samarbete med industrin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)