JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. TI väljer medicin inför framtiden
Texas Instruments har i det tysta startat en grupp som ska fokusera på medicinsk elektronik. Den amerikanska halvledartillverkaren tror – likt många kollegor i branschen – att medicinsk elektronik kommer att växa starkt under de närmaste åren.
– Vi tror att inkomsterna från kretsar till medicinska tillämpningar kommer att tiofaldigas under de närmaste tio åren. Volymerna kanske inte blir enorma men värdet blir desto högt, säger Doug Rasor, ansvarig för medicinsk teknik på Texas Instruments till nätupplagan av EE Times.

Han tillägger att det under de kommande tre till fem åren kommer att dyka upp helt nya typer av medicinska utrustningar som det för TI gäller att förstå sig på nu, inte sen.
 
Sedan årsskiftet har TI satt samman folk från olika affärsområden inom företaget till en grupp som nu ska fokusera på medicinska produkter.

– När gruppen stabiliserat sig kan det komma att vara 50 till 100 personer i gruppen, varvid runt 80 procent kommer att jobba med utveckling, säger Doug Rasor.

Texas Instruments är inte först i halvledarvärlden med att identifiera medicinsk elektronik som en framtida guldgruva. Intel startade gruppen Digital Health för två år sedan. Microchip Technology skapade en specialiserad grupp för medicinsk elektronik i fjol, medan Analog Devices, Maxim och Qualcomm är andra exempel på företag som ökat aktiviteten inom detta område på sistone.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)