JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Extrapengar sår split på Flextronics
För att klara produktionen de sista månaderna fram till nedläggningen har kontraktstillverkaren Flextronics infört en så kallad motivationspeng för Östersundsfabriken. Men de fast anställda får mer än den inhyrda personalen, vilket skapat missnöje.

Den 15 april kom chockbeskedet. Ericsson flyttar produktionen från Flextronics fabrik i Östersund till den egna fabriken i Katrineholm. Beslutet innebar nådastöten för Östersundsfabriken som funnits sedan mitten av 60-talet.

Men beläggningen i Östersund är för stunden hög, och för att klara de kvarvarande leveranserna till Ericsson har ledningen infört en motivationspeng, skriver Östersundsposten.

De fast anställda som arbetar kvar får 35 kronor extra per timme från den 1 april och 10 000 kronor i en klumpsumma, samt tre extra månadslöner vid klarad leverans. Totalt blir det uppemot 100 000 kronor.

Den inhyrda personalen från bemanningsföretaget Kornboden får nöja sig med 35 kronor extra i timmen under 2,5 månader från den 15 april.

– De här olika buden sticker verkligen i ögonen på oss från Kornboden. Speciellt som det i vårt bemanningsavtal står att ingen skillnad ska göras mellan inhyrd och fast personal, säger en Kornbodare till Östersundsposten.

Under veckan har missnöjet fortsatt och Kornbodens ledning har fått gå in och uppmana de anställda att jobba vidare.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)