JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ljust för Flextronics i Karlskrona
Ett 30-tal sommarvikarier på Flextronics fabrik i Karlskrona får förlängt fram till jul. Det beror bland annat på att produktion flyttats dit från den nedlagda fabriken i Östersund.
Det var i april som Ericsson meddelade att företaget tar tillbaka den produktion som fanns i Flextronics Östersundsfabrik. 400 anställda förlorade jobbet men beslutet skapade runt 120 nya jobb på Ericssons fabrik i Katrineholm. Samtidigt har nedläggningen också gynnat Flextronics fabrik i Karlskrona.

– Det stämmer att vi får positiva effekter av det som händer i Östersund, men vi har legat ganska lågt med det. För oss är det naturligtvis bra men det känns inte riktigt rätt att yvas över andras olycka, säger Andreas Bergström, platschef på Flextronics i Karlskrona till Sydöstran.

Den ökade beläggningen, som inte bara härrör från produktion som flyttats från Östersund utan även beror på att man fått in nya kunder, medför att ett 30-tal visstidsanställda får förlängt fram till jul. Men det är inte aktuellt att öka den fast anställda personalen.

– Det aktar vi oss noga för. Det talas ju om att lågkonjunkturen är på väg och sådana uppgifter har en tendens att bli självuppfyllande, säger han till Sydöstran.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)