JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Torsby och Skänninge undgår Notes nedskärningar
Precis som företagets varsel i januari så slår måndagens varsel mot kontraktstillverkaren Notes fabriker i Norrtälje, Skellefteå och Lund. Värmländska Torsby klarar sig även denna gång.

- Vi fullföljer det vi påbörjade i januari för att göra oss mindre konjunkturkänsliga. Även om det fortfarande inte riktigt har gått ner så vill vi vara proaktiva, säger Notes vd och koncernchef Arne Forslund.

Tillsammans med neddragningen i januari kommer Note att under året minska sin personal i Sverige från cirka 700 anställda till runt 400 personer.

Det senaste varslet omfattade 100 personer. Av dessa är runt 75 personer fast anställda, övriga är inhyrd personal. Förändringen slår hårdast mot Skellefteåfabriken som drar ned ytterligare 35 tjänster varav 28 kollektivanställda och 7 tjänstemän.

I Norrtälje ska 24 bort och i Lund 14 personer.

Av de svenska enheterna kommer därmed Torsby att bli den klart största med sina cirka 180 anställda. Fabriken i Norrtälje, som invigdes så sent som i september i fjol och då hade 170 anställda, blir näst störst med lite drygt 100 anställda medan Skellefteå reducerats till lite drygt 30 personer, ungefär lika många som i Skänninge strax söder om Linköping medan fabriken i Lund kommer att ha lite drygt 60 anställda kvar.

I Norrtälje lämnar även fabrikschefen Patrik Kvarnlöf och hans uppgifter tas över av Gerd Levin Nygren, som nu får ansvaret för både Torsby och Norrälje.

- Vi skapar en regional enhet och ska försöka få fram synergieffekter mellan fabrikerna, säger Arne Forslund.

Fabrikerna har dock lite olika inriktning. Fokus för Torsby är ”ruggad” elektronik, det vill säga elektronik som ska tåla lite tuffare miljöer medan fabriken i Norrtälje har mer kretskortsproduktion och är inriktad mot telekomprodukter.

Övriga enheter kommer efter neddragningarna att primärt syssla med produktionsanpassning, prototyper och förserier. Enheten i Lund är dock lite större och har därför också en viss kapacitet för mindre volymer och att ta hand om eftermarknadstjänster.

Även huvudkontoret i Danderyd berörs.

- Antalet personer där kommer att minska genom att bland annat funktioner som IT, personal, lean och centrala säljare flyttas ut till de operativa enheterna.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)