JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nanoradio i fint sällskap
Kistabaserade wlan-kretsbolaget Nanoradio har tillsammans med Aptilo Networks, Alatest och Xcerion valts ut till tidningen Red Herrings topp-100-lista.
Fyra svenska bolag lyckades i år beveka juryn för tidningen Red Herrings "Top 100 Global Company" (länk), en lista som sägs visa vilka världens hundra hetaste entreprenörsföretag är just nu. Juryn har utgått från 1800 företag över hela världen.

Nanoradio har tagit fram världens minsta och strömsnålaste wlan-kretspaket, tänkt att sitta i exempelvis mobiltelefoner som vill utnyttja både wlan och mobilnät för kommunikationen. En längre intervju med företagets grundare Pär Bergsten publicerades i Elektroniktidningen i september 2005 (länk).

– Det här betyder mycket för oss, det är ett erkännande att vi har nått en topposition. Och det stärker oss i vårt dagliga arbete säger Nanoradios vd Tord Wingren i ett pressmeddelande.

Nanoradio är det enda hårdvarubolaget bland svenskarna - de övriga är IT-bolag.

Aptilo gör program för betalningar i trådlösa nät. Alatest samlar testresultat för konsumentelektronik från olika källor och säljer pris- och prestandajämförelser. Xcerion gör ett webbaserat operativsystem kallat Icloud, där ett windowsliknande användargränssnitt laddas ner över Internet.
 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)