JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Tiden för överklagande av konkurrensdomstolarnas beslut att ge OK till Ericssons köp av delar av Nortel gick ut igår, utan att några överklagande kom in. Därmed är affären i hamn rent legalt. Men politiska hinder finns alltjämt, och kanadensiska RIM uppmanar industriministern att stoppa affären.
RIM skickade ut sin uppmaning igår kväll, efter domstolarnas stängning.

– Nu när överklagandeperioden är över måste industriminister Tony Clement mycket noga undersöka hur Investment Canada Act kan tillämpas på affären Nortel-Ericsson, skriver RIM i sitt uttalande.

Investment Canada Act är en lag som reglerar utländska köp av kanadensiska företag. Enligt lagen kan regeringen stoppa alla affärer över 312 miljoner Kanadadollar om de bedöms vara emot landets intresse. Och RIM, det kanadensiska företag som ligger bakom Blackberrymobilen, argumenterar att det är precis vad som är fallet här.

– RIM anser att en transaktion på 1,13 miljarder amerikanska dollar måste ses över för att försäkra att Kanadas nationella intressen uppfylls, fortsätter uttalandet.

Sannolikheten för att regeringen i Ottawa ska ta upp ärendet är dock liten. Enligt den kanadensiska tidningen Globe and Mail har Nortel själv värderat innehållet i affären till endast 149 miljoner US-dollar, en summa som ligger långt under den nivå som stipuleras i Investment Canada Act.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)