JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. TI lockas av Qimonda-tillgångar
Halvledarjätten Texas Instruments vill köpa maskinparken från minnestillverkaren Qimondas amerikanska verksamhet. Målet är att starta världens första 12-tumsfabrik för analoga kretsar.
Amerikanska Texas Instruments har visat intresse för att köpa delar av den konkursdrabbade tyska DRAM-tillverkaren Qimondas tillgångar i USA.

Enligt domstolen i amerikanska Delaware, som hanterar Qimondas verksamhet numera, ska TI vara villigt att betala 172,5 miljoner dollar för delar av företagets tillgångar och enligt nyhetsbyrån Dow Jones är det maskinparken som TI vill åt .

TI dementerar inte ryktet, däremot alla spekulationer om att företaget är intresserat av att återigen kliva in i minnesindustrin. Tvärtom syftar köpet till att stärka företagets analogsida ytterligare.

– Det skulle förmodligen resultera i världens första fabrik som tillverkar analoga wafers om 300 mm vilket skulle ge TI en stor fördel vad gäller kostnad och volym, säger en TI-taleskvinna till sajten EETimes.

Ett rådgivande team från amerikanska Atreg har försökt sälja Qimondas fabrik i Virginia sedan april i år (se länk). Men försäljningen har dragit ut på tiden så nu planerar domstolen att hålla en auktion över företagets tillgångar den 23 september. Först därefter blir det klart huruvida TI:s erbjudande håller hela vägen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)