JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Testspecialisten Endevo blir en del av kinesiska Symbio
I december förra året köpte finska Flander den svenska test- och mätspecialisten Endevo (länk). Nu tar Flander nästa steg och går samman med finska Ardites och kinesiska Symbio Group.
– Flander Group och Endevo har hittills haft liten närvaro på stora marknader som Kina och USA. Betydelsen av att få detta är nästan ovärderligt eftersom det annars skulle ha tagit många år för Endevo att på egen hand bygga upp en närvaro i USA och Kina, säger Symbios operative chef Markus Suomi i ett pressmeddelande.

Det nya bolaget har forsknings- och utvecklingscentrum i Finland, Sverige och USA samt forsknings- och utvecklingscentrum med lågkostnadsprofil i Kina, Taiwan och Bangladesh. Totalt finns kontor på 22 platser i Europa, USA och Asien.

Endevo arbetar med allt från projektledning till systemutveckling, test och kvalitetssäkring, samt stödsystem för test. Bland annat ingår Endevo i National Instruments partnerprogram och företaget har utvecklat en metod för objektorienterad programmering med Labview kallad Goop.

Flander sysslar med att utveckla funktionstester och utföra själva testandet. Kunderna finns främst inom telekomsektorn.

Ardites fokus finns inom användarupplevelseteknik för mobila applikationer och kinesiska Symbio Group utvecklar programvara för webb och företagsprogramvara.

Det sammanslagna bolaget får runt 1 400 anställda och kundlistan upptar företag som Nokia, Vaisala, ST-Ericsson, China Mobile, IBM och Microsoft.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)