JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Johan Liu till IVA
Ingenjörsvetenskapsakademien IVA har valt in Johan Liu, professor i elektronikproduktion på Chalmers, till ny ledamot.
Ett par gånger om året väljer IVA in nya ledamöter, och när akademien sammanträdde senast hedrades professor Johan Liu med denna utmärkelse.

Johan Liu är bergsingenjör och teknologie doktor från KTH. Han blev sedermera docent vid Chalmers och är idag professor i elektronikproduktion med speciell inriktning mot byggsätt för elektronikprodukter. Han har fått flera internationella utmärkelser, bland annat IEEE CPMT 2004 Ecxeptional Achievement Award.

Johan Liu är född i Kina 1960 och kom till Sverige 1979 för att studera. Under sin tid på Chalmers har han etablerat ett omfattande samarbete med Kina som bland annat resulterat i SMIT Center, en grupp med forskare i såväl Sverige som i Shanghai. Centret ger också möjlighet för doktorander i Sverige att tillbringa en tid i Kina och vice versa.

För Elektroniktidningens läsare är Johan Liu ett välkänt namn som förekommer flitigt i spalterna. En längre intervju (länk) med Johan Liu publicerades i maj 2007.

Utöver Johan Liu invaldes även Lars Strömberg, adjungerad professor i energiteknik på Chalmers, och Mats Prenner, professor och föreståndare för Forskningspolitiska Institutet vid Lunds universitet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)