JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Norstel får vänta på svar
Kiselkarbidföretaget Norstel hade hoppats på att kunna lämna in ett ackordförslag till Norrköpings Tingsrätten i denna vecka. Men borgenärerna dröjer med att godkänna förslaget som syftar till att skriver ner skulderna med 75 procent. Troligtvis blir inget klart före nyår.
– Det är nästan klart med ett godkänt ackordsförslag, men vi har inte lämnat in något svar till Norrköpings Tingsrätten ännu, säger rekonstruktör Magnus Nedstrand till Elektroniktidningen.

I början på december skickade Norstel ut ett brev till samtliga borgenärer, knappt 100 företag, där man presenterat ett ackordsförslag. Förhoppningen var att snabbt få ett godkännade så att  ackordsförhandlingar – som syftar till att minska företagets skulder – kan starta direkt efter nyår (se länk). Men så lätt gick det alltså inte.

– Nej, men de svar vi fått är alla positiva. Vissa svar återstår dock. Speciellt svårt är det för stora fordringsägare och utländska företag, som inte känner till svensk lagstiftning så väl, att ta snabba beslut, förklarar Magnus Nedstrand.

Även om förhoppningen fortfarande är att hinna lämna in ett underlag till Tingsrätten i mellandagarna, är nog en något långsammare tidsplan mer realistisk.

– Vi hoppas vara klara i närtid, men då ska man veta att när en jurist säger så kan det betyda allt från några dagar till några veckor, säger Magnus Nedstrand med glimten i ögat.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)