JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Polsk affär ska rädda svenska headset
Den svenska headsettillverkaren Cellpoint Connect köper polska Kincaid, ett företag som utvecklat teknik för bland annat mobilbetalningar, mobil streaming och IP-telefoni. Förutom tillgång till denna teknik får Cellpoint i och med köpet en lösning på sina likviditetsproblem.
Cellpoint, med huvudkontor på Lidingö, tvingades nyligen att upprätta en kontrollbalansräkning på grund av likviditetsproblem. Affären med Kincaid kan vara sista chansen för det krisdrabbade företaget, skriver nyhetsbrevet Rapidus.

Kincaid Sp.zoo är ett polskt holdingbolag med dotterbolag i Ryssland. Bolaget har ett eget kapital på drygt 40 miljoner kronor, men omsatte inte mer än 350 000 kronor i fjol. Tillgångarna, av Cellpoint värderade till 25 miljoner kronor, består av egenutvecklad teknik för mobila betalplattformar, mobil streaming och IP-telefoni, samt ett antal licenser. Därtill har bolaget finansiella tillgångar på 16 miljoner kronor bestående av aktier i dotterbolag. För detta betalar Cellpoint tio miljoner nyemitterade aktier till kursen 4,18 kronor.

– Kincaid har en fungerande affärsverksamhet med väsentliga kontrakt på leveranser. I och med förvärvet får vi en kritisk massa, säger Cellpoints styrelseordförande och storägare Michael Mathiesen.

Cellpoints försäljning av Bluetoothbaserade headset och hörlurar till mobiler och musikspelare har enligt Rapidus aldrig lyft. De tre första kvartalen i fjol gick bolaget med 17 miljoner kronor i förlust.

Ambitionen är nu att knyta ihop Cellpoints headset med Kincaids mobilplattformar och produkter för IP-telefoni. En IP-telefon för konsumentbruk ska lanseras inom kort, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Initiativtagare till affären är Anthony Norman, en affärsman som i höstas köpte in sig i Cellpoint. Han ska nu också föreslås som ny ordförande i företaget.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)