JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Global outsourcing ska bli hållbar svensk strategi
Mälardalens högskola ska tillsammans med Ericsson och ABB visa hur svenska företag kan göra outsourcing över organisatoriska och geografiska gränser till en hållbar strategi. Forskningsprojektet är treårigt och finansieras av KK-stiftelsen med 4,5 miljoner kronor.
Visionen med forskningsprojektet är att visa hur svenska företag effektivt kan utnyttja den kompetens som redan finns globalt inom forskning, utveckling och teknik.

– Även om tekniken har minskat det geografiska avståndet måste vi ta hänsyn till både teknisk kompetens och organisatoriska aspekter för att behålla konkurrensfördelar. Hur man gör detta är kärnan i den forskning vi gör, säger Dr Jayakanth Srinivasan, projektledare för innovation, design och teknik på Mälardalens högskola.

Budskapet är således att svenska företag måste utveckla sitt globala samarbete för att bli framgångsrika, och att detta är en viktig ingrediens i den långsiktiga svenska industrins konkurrenskraft.

Det täta samarbetet med Ericsson och ABB syftar till att utveckla kunskapen kring hur man skapar effektivitet i outsourcing och offshoring samtidigt som man säkerställer att företagen inte förlorar sin kärnkompetens. Tanken är att samarbetet ska utmynna i ett ramverk som ska hjälpa företag att utvärdera och utveckla sina outsourcing- och offshoringstrategier.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)