JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Note stänger i Gdansk
Kontraktstillverkaren Note lägger ner sin produktionsverksamhet i polska Gdansk. Samtidigt varslas 15 personer vid fabriken i Norrtälje. Enligt företaget är detta ett led i tidigare annonserade besparingsåtgärder.
När Note stänger sin fabrik i polska Gdansk förlorar ett 80-tal personer jobbet. Kvar i Gdansk blir bara ett inköpskontor.

– Produktionen flyttas över till våra andra enheter, säger Notes informationschef Sarah Hallberg till Elektroniktidningen.

Samtidigt varslas 15 personer vid fabriken i Norrtälje. Förhandlingar med facken ska påbörjas, men enligt Sarah Hallberg kommer det framförallt att handla om tjänstemän som varslas.

Hon tonar ner dramatiken i händelserna.

– Det här är en del i den plan för besparingar som vi lade fram vid årsskiftet. Det är inte speciellt märkvärdigt, säger hon.

Note minskade i fjol sin omsättning med 30 procent till 1200 miljoner kronor och gjorde en förlust på 91 miljoner. Man har tidigare sålt fabriken i Skellefteå efter att ha tappat Ericsson som kund där. Företaget bad bad nyligen aktieägarna om ett kapitaltillskott på 87 miljoner kronor.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)