JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Taiwan kan öppna famnen för Arm
Myndigheterna i Taiwan är så besvikna över Intels beslut att stänga sitt Wimaxkontor i landet att man funderar på att i stället börja samarbeta med Arm på området.
I juni beslöt Intel att stänga sitt programkontor för Wimax i Taiwan, en institution som varit ett globalt centrum för företagets satsning på tekniken. Beslutet skapade stor upprördhet i Taiwan, där såväl myndigheter som industri och högskolor investerat kraftfullt i Wimax under flera år. Landet har sex Wimaxoperatörer och torde därmed vara det Wimaxtätaste landet i världen.

Intel valde redan 2005 ut Taiwan som nav för sin Wimaxsatsning. Företaget har sedan dess lovat att investera 500 miljoner dollar i Wimaxutrustning i landet och att leda produktion av Wimaxsystem där. Enligt den taiwanesiska nyhetsbyrån Cens har dock investeringarna hittills inte uppgått till mer än 12 miljoner dollar.

Beslutet att stänga programkontoret gör att både myndigheter och industri nu ifrågasätter Intels engagemang. Cens konstaterar att flera av företagen som startades kring Wimax i allt högre utsträckning fokuserar på LTE som en möjlig framtid. Och landets mäktiga affärsministerium, MOEA - Ministry of Economic Affairs, håller enligt Cens på att utreda möjligheten att sluta samarbeta med Intel och i stället bjuda in brittiska Arm som samarbetspartner.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)