JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Synopsys köper optikdesign
EDA-jätten Synopsys har köpt Optical Research Associates som gör programvara för konstruktion med lysdioder och annan optik, samt säljer konsulttjänster på området.
Med köpet av Optical Research Associates, ORA, hoppas Synopsys ta en bra bit av den växande marknaden för stöd till belysningskonstruktioner med lysdioder. Även marknader som kameror, teleskop och litografiutrustning för halvledarproduktion hägrar.

– Optisk design är en logisk utvidgning för Synopsys. Analysen och optimeringen av optiska system inbegriper samma nivå av algoritmisk och mjukvaruingenjörsmässig expertis som Synopsys är känt för att erbjuda, motiverar Howard Ko på Synopsys köpet i ett pressmeddelande.

ORAs programverktyg används för att konstruera, simulera och optimera tillämpningar där ljus ska styras eller påverkas. Det kan röra sig om linser, prismor och speglar likväl som lysdioder, lasrar och andra ljuskällor. Företaget, grundat 1983, hör till de större på området och har drygt 50 anställda. Paradprodukterna heter Code V och Lighttools.

Någon köpeskilling uppges inte.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)