JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sony Ericsson medger Playstationmobil
Efter månader av rykten medger nu Sony Ericssons vd Bert Nordberg att företaget har planer på att ta fram en mobil med spelinslag hämtade från moderbolaget Sonys spelkonsol Playstation. Sannolikt kommer den att visas upp på mässan Mobile World Congress i februari.
– Det finns en massa rök, och jag säger nu att det måste finnas en eld någonstans, säger Bert Nordberg i en intervju med tidningen Wall Street Journal som svar på frågan om Playstationmobiler kom på tal.

– Sony har ett extremt starkt erbjudande i spelbranschen, och det är mycket intressant, säger han.

Vidare säger Nordberg i intervjun att han vill skapa uppmärksamhet med nykomlingen på Mobile World Congress i Barcelona i februari, utan att gå närmare in på detaljer.

– Den stora utmaningen är att förhandla om rättigheter med videospelsföretag, och det är något som Sony har stor erfarenhet av, säger han.

Att Sony Ericsson i samarbete med Sony skulle ta fram en smartmobil optimerad för dataspel är ett rykte som cirkulerat på nätet i något år. Bloggen Engadget hävdade i oktober att man sett en prototyp som såg ut som en korsning mellan en Samsung Captive och spelkonsolen PSP Go. Och bloggaren var imponerad.

– Om du är en spelfanatiker är det här exakt den typ av telefon du väntat på. De som har sett mobilen säger att den är "pretty damn sexy", skrev Engadget då (länk).

Enligt Engadget får Playstationmobilen en skärm mellan 3,7 och 4,1 tum, den kör Android 3.0 på Qualcommprocessorn Snapdragon klockad i 1 GHz. En 5 Mpixelkamera ska finnas inbyggd.

Även Google ska vara inblandat i projektet, enligt Engagdet. Google ska inte bara stå för operativsystemet Android, utan även öppna en specialavdelning av app-shopen Android Market för just spel, enligt bloggen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)