JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svenska sensorer utmanar streckkoden
Svenska ITAB Shop Concept har utvecklat vad man påstår är världens första helautomatiska kassadisk. Varorna identifieras med hjälp av en mängd sensorer, helt utan hjälp av streckkod.
I helgen lanserades det svenskutvecklade kassasystemet Easyflow på världens största butiks- och detaljhandelsmässa, Euroshop 2011, som just nu går av stapeln i tyska Düsseldorf .

Kassasystemet identifierar varorna med hjälp av olika sensorer och tekniker, exempelvis bildbehandling, vägning och spektroskopi. Varorna delas in i nio olika klasser. Därefter identifieras en speciell produkt med en för klassen unik algoritm. Hela identifieringsprocessen tar mindre än en sekund.

Systemet har utvecklats från en forskningsprototyp till en färdig produkt i samarbete med den svenska IT- och telekomkonsulten Cybercom, som ansvarat för mjukvaruutveckling, test, elektronikutveckling och projektledning.

ITAB är Europas ledande tillverkare av kassadiskar med huvudkontor i Jönköping. Företaget levererar över 20 000 kassadiskar per år, har kontor i 16 europeiska länder samt cirka 1 500 anställda.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)