JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Inget adelskap för Steve Jobs


 Jobs, ej adlig
Gates, adlig

Inget adelskap för Steve Jobs

Apples vd Steve Jobs var på förslag till ett engelskt adelskap år 2009. Men hans kandidatur stoppades av Storbritanniens förre premiärminister Gordon Brown efter att Jobs avböjt att tala vid en konferens för Labourpartiet.

Uppgifterna kommer från en före detta Labourparlamentariker och återges i tidningen The Telegraph. Parlamentarikern, som önskar vara anonym, hade enligt honom själv föreslagit Steve Jobs som lämplig att adlas av engelska drottningen som ett erkännande av Apples insatser inom konsumentelektronik. Denna ära vederfors Microsofts grundare Bill Gates år 2005.

Förslaget nådde nästan ända fram, enligt The Telegraph, som skriver att det "plötsligt blockerades" i sista stund. Anledningen var att förre premiärministern Gordon Brown ogillade idén, eftersom Jobs inte velat tala på en konferens för Labourpartiet.

Utländska medborgare kan få hedersadelskap av drottningen på inrådan av den brittiske utrikesministern. Bill Gates har dock inte rätt att kalla sig Sir William i USA - där kräver lagen att man ska använda såväl för- som efternamn.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)