JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. TI skördar energi med britt
Den brittiska solcellstillverkaren G24 Innovations och halvledargiganten Texas Instruments ska gemensamt utveckla en plattform för att skörda energi. Tanken är att samarbetet ska utmynna i en helt ny familj självförsörjande produkter.
G24 Innovations tillverkar så kallade Grätzelsolceller, tunnfilmssolceller som tillför färg, transparens och är billigare än kiselbaserade solceller.  

Nu ska TI:s allra energisnålaste spänningsomvandlare kombineras med det brittiska företagets solceller. Resultatet väntas bli en plattform som kan användas i en mängd tillämpningar, exempelvis i intelligenta sensorsystem inom industrin och hemmet, men också i tangentbord och datormöss.

– Vi är entusiastiska över detta utvecklingsavtal. Vi har redan ett antal betatestare av den nya teknikplattformen som gett mycket positiv feedback. Styrkan i den här tekniken är att våra kunder i slutänden får lägre kostnader, mindre underhåll, bättre energieffektivitet och lägre koldioxidutsläpp, säger Martin Carpenter, affärsutvecklingschef på TI i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)