JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericssons tredje Emmy

EmmyEn tredje Emmy till Ericsson

Ericsson har utvecklat teknik som gör att gamla analoga tv-skärmar i formatet 4:3 kan hantera modern film i formatet 16:9 utan att vare sig förminska bilden eller påverka fotografens ambitioner. För detta har företaget belönats med den amerikanska tv-branschens finaste pris, en Emmy.

Emmystatyetten – en bevingad kvinna som lyfter en atom mot himlen – ska tas emot av Ericssons vd Hans Vestberg vid en ceremoni på mässan Consumer Electronics Show, CES, i Las Vegas i januari. Vestberg ska där även hålla ett av huvudtalen.

Emmy delas ut av den amerikanska National Academy of Television Arts & Sciences, och Ericsson delar priset i kategorin Teknik och ingenjörskonst med sju andra företag som också medverkat i implementeringen av formatet, kallat AFD, Active Format Description.

– Dessa bolag får ta emot priset som erkännande av deras pionjärarbete med AFD-tekniken och deras lyckosamma ansträngningar att ena industrin kring en standard på området, säger Robert Seidel, ordförande i priskommittén.

Hos Ericsson betraktar man Emmyn som ett bevis för teknisk ledarskap på området, och poängterar att 70 miljoner hushåll i USA redan drar nytta av tekniken.

– Utan denna teknik hade de amerikanska hushåll som bara har analog tv bara kunnat se begränsade delar av bilderna, och inte det som producenten tänkt sig. Vi är oerhört stolta över att National Academy of Television Arts & Sciences uppskattar våra ansträgningar på området, säger Per Borgklint, chef för multimedia på Ericsson, i ett pressmeddelande.

Ericsson har vunnit två Emmy tidigare. År 2007 fick bolaget en statyett för sin tjänsteplattform Open Stream för beställvideo, och 2008 belönades man för sina bidrag till kodningsmetoden MPEG-4 AVC, för HDTV.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)