JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Henry Tirri, NokiaNokias forskningschef blir teknisk direktör


Igår var Henry Tirri chef för Nokias forskningscenter. Idag har han börjat sitt nya jobb som företagets forskningsdirektör, direkt under vd Stephen Elop. Hans föregångare Richard Green har av allt att döma fått sparken.
Som teknisk direktör – CTO, Chief Technology Officer – får Henry Tirri nu fullt ansvar för Nokias teknik och tillhörande organisation. Det är han som ska ta fram företagets tekniska agenda, och driva fram de innovationer som behövs för företagets affärsutveckling, konstaterar Nokia i ett pressmeddelande. Tirri kommer också att ingå i Nokias ledningsgrupp.

Henry Tirri har jobbat på Nokia sedan 2004, och blev chef för företagets forskningslabb 2007. Han har doktorerat i datavetenskap vid universitetet i Helsingfors, där han också är adjungerad professor.

Före sin tid på Nokia jobbade Henry Tirri på företaget Ekahau, där han var en av grundarna. Ekahau är gör produkter och system för mobil positionering med hjälp av wlan.

Tirri efterträder Richard Green, som haft jobbet sedan maj i fjol, men som varit tjänstledig sedan juni i år. Enligt Nokia har han sagt upp sig av personliga skäl, men medieuppgifter gör gällande att han varit ytterst missnöjd med Nokias byte från Symbian till Microsofts operativsystem för smartmobiler. Att han snarare fått sparken är därför en rimlig tolkning.

Till skillnad mot sin föregångare som verkat med bas i Finland kommer Tirri att vara baserad på Nokias kontor i Kalifornien.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)