JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Starkt kvartal av Note
För fjärde kvartalet i rad redovisar kontraktstillverkaren Note ett positivt resultat och kassaflöde. Den hårda bantningskur som avslutades i fjol har uppenbarligen gett resultat.
Note rapporterar en försäljning på 272,5 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Det är marginellt bättre än motsvarande period i fjol som landade på 271,9 miljoner kronor. Rörelseresultatet däremot förbättrades radikalt. Från en förlust i fjol på -4,1 miljoner kronor till en vinst på 13,5 miljoner kronor. Det motsvarar en rörelsemarginal på 4,9 procent.

Glädjande för aktieägarna är också att resultatet inte äts upp av några engångskostnader utan slutar på 9,4 miljoner kronor efter skatt.

Räknar man ihop de senaste fyra kvartalen kan företaget redovisa ett rörelseresultat på lite drygt 61 miljoner kronor vilket motsvarar en rörelsemarginal på 4,8 procent.

Note har under hösten stärk kapaciteten i Estland och Kina. Företagets vd Peter Laveson räknar med att dessa mer volyminriktade fabriker ska kunna ta nya typer av affärer och på så sätt skapa tillväxt inom koncernen.

Han flaggar dock för att osäkerheten i världsekonomin kan leda till minskad efterfrågan. Företaget började därför arbeta fram ett nytt sparprogram direkt efter semestrarna. På några enheter har sparprogrammen redan sjösatts.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)