JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Översvämningarna i Thailand ger Axis problem
Den Lundabaserade kameratillverkaren Axis flaggar nu för att översvämningarna i Thailand kommer att försämra försäljning med så mycket som 10 till 15 procent de kommande månaderna.
– Att idag bedöma i vilken omfattning som Axis affärer framöver kommer att påverkas av den försämrade produkttillgängligheten är svårt. Med tanke på omfattningen av störningen är det dock rimligt att anta att den försämrade tillgängligheten de kommande 3-4 månaderna kan komma att försämra försäljningen med 10-15 procent i perioden, säger Axis vd Ray Mauritsson i ett pressmeddelande.

För att minimera effekterna av störningarna till följd av katastrofen i Thailand har Axis i möjligaste mån styrt om produktionen till leverantörer med tillverkning på andra platser i världen.

– Parallellt jobbar vi också nära våra thailändska samarbetspartners och försöker så långt vi kan hjälpa dem i processen att komma tillbaka till full kapacitet, lägger Ray Mauritsson till.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)