JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vill du testa 3DTV?
Forskningsinstitutet Acreo söker försökspersoner som vill titta på TV. Acreo ska vetenskapligt utvärdera olika förslag till 3DTV-teknik för nästa generation av mediastandarden MPEG.
Svenska Acreo är ett av tolv forskningslaboratorier i världen som valts ut för att övervaka utvärderingen av en kommande 3DTV-kodningsstandard från ISO-arbetsgruppen MPEG, som ligger bakom format som MP3 för ljud och MPEG2 och MPEG4 för video.

Det finns redan MPEG-kodare för 3DTV, men det saknas en standard. Branschföretag har skickat in förslag till representation av 3DTV. Testerna på Acreo ska nu utvärdera den subjektiva bildkvaliteten och räkna bitar i överföringen.  

– Det är en avvägning mellan kvalitet och datamängd för att få bästa TV-upplevelse, säger Kjell Brunnström, ansvarig projektledare på Acreo.

Vi söker nu ett större antal försökspersoner som vill vara med att utvärdera videoklippen här på Acreo i Kista.

Om testerna ger ett bra resultat väntas en MPEG-standard för 3DTV vara klar inom ett år.

Acreo har deltagit i Video Quality Experts Group (VQEG) sedan 1999, vilket är bakgrunden till att institutet nu får vara med och utvärdera 3DTV.
Acreo har 145 anställda i Kista, Norrköping och Hudiksvall. Avdelningen Acreo Broadband Technology arbetar med bredbandsteknik – från teknik och användning till affärsmodeller.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)