JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sandisk ansluter till ReRAM-racet
I en färsk platsannons avslöjar flashminnestillverkaren Sandisk sin intention att ta den resistiva minnestekniken,  ReRAM, från labb till fabb. Personen som sökes ska ansvara för en grupp om 30 ingenjörer som utvecklar just ReRAM.
För två år sedan meddelade Hewlett-Packard att företaget börjat testa en ny typ av icke-flyktigt minne byggt på memristorteknik. Sedan dess har HP hunnit skriva ett utvecklingsavtal med Hynix. Tillsammans ska de två ta fram nya material och processtekniker som kan ta minnestekniken – döpt till ReRAM (Resistive Random Access Memory) – från labbet till marknaden. Målet är att ha de första kommersiella produkter framme nästa år.

Även japanska Elpida har snarlika intentioner kring ReRAM.

Minnesgiganten Sandisk har däremot inte avslöjat några planer kring resistiv minnesteknik förrän nu när företaget lägger ut en jobbannons där individen som sökes ska leda utvecklingsarbetet kring ReRAM (länk). Enligt annonsen ska personen i fråga basa över 30 utvecklingsingenjörer och målet är att ta tredimensionell ReRAM-teknik från forsknings- och utvecklingsstadiet till produktion. Någon tidsplan anges inte.

ReRAM är en intressant teknik, som bland annat Ericsson håller ögonen på då den i framtiden har kapacitet att lagra många gånger mer än dagens minnestekniker.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)