JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Volvo till Köpenhamn
Volvo Personvagnar startar ett utvecklingskontor i Köpenhamn. Företaget passar på att suga upp spetskompetens inom HMI – Human Machine Interface – i och med att mobiljätten Nokia lägger ner sin utvecklingsavdelning där.
– Vi har mycket höga ambitioner inom HMI och det är ett av de områden där vi vill växa som mest och ha det bästa erbjudandet på marknaden. Etableringen av utvecklingskontoret i Köpenhamn är ett utmärkt tillskott för att nå våra mål, säger Peter Mertens, chef för produktutveckling på Volvo Personvagnar, i ett pressmeddelande.

Volvo har redan anställt ett tiotal personer till sitt danska utvecklingskontor, men målet är att ha cirka 20 HMI-specialister där på lite sikt.

HMI har blivit ett högprioriterat område för Volvo i och med företagets nya strategi "Designed around you", som i korthet går ut på att alla framtida Volvobilar skall vara intuitiva och mycket lätta att använda.

Även SP – tidigare Statens Provningsanstalt, numera kort för Science Park – har tidigare i år tagit beslut om att öppna kontor i Köpenhamn (länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)