JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rykte: Mips är till salu
Processorutvecklaren Mips aktier tog ett skutt på 26 procent igår på ryktet att företaget anlitat Goldman Sachs för att hitta en köpare till verksamheten.
Amerikanska Mips utvecklar precis som brittiska Arm processorkärnor som de sedan licensierar till andra företag som i sin tur tillverkar dem. Antingen som katalogprodukter eller i egna systemkretsar.

Arm är dock betydligt mer framgångsrikt än Mips och konkurrensen har ytterligare hårdnat sedan Intel gett sig in i kampen med sin Atomprocessor. Mips omsättning har stadigt minskat de tre senaste kvartalen och företaget spår dessutom en förlust för innevarande kvartal.

Det finns Mipsprocessorer i bland annat set-top-boxar och infrastrukturprodukter för data- och telekommunikation men företaget har inte misslyckats att slå mynt av boomen för smarta mobiltelefoner och surfplattor.

Enligt nyhetsbyrån Bloombergs har Goldman Sachs i flera veckor letat köpare till Mips vars börsvärde är cirka 350 miljoner dollar.

Bland möjliga köpare nämns Broadcom, som är största kunden, men även Qualcomm. Bägge dessa skulle kunna ha nytta av Mips processorkunskaper. Andra större kunder är Cisco, Sony och Texas Instruments.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)