JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Irnova tar in pengar för tillverkning
Den svenska bildsensorspecialisten Irnova gör en nyemission och tar in 20 miljoner kronor för att kunna börja serietillverka sin nyutvecklade infraröda detektorn, kallad T2SL.
– Vi vet att många tillverkare av ir-kameror vill ta fram nya produkter baserat på T2SL-teknik. Investeringen gör det möjligt att snabbare tillgodose deras önskemål och samtidigt öka marknadsbearbetningen, säger Ulrika Nordén Lidberg, vd på Irnova i ett pressmeddelande.

T2SL står för Type II Super Lattice och är en ir-detektor som enligt Irnova är mindre, har bättre prestanda, kräver mindre kylning och har lägre effekt jämfört med Qwip-detektorer (quantum well infrared photodetector), som Irnova huvudsakligen fokuserat på sedan starten 2007.  

De nya detektorerna ska inledningsvis dessutom användas för mellanvågsområdet, som enligt Irnova har en väsentligt större marknad än långvågsområdet som Qwip-detektorerna täcker.

För att få loss pengar till en serietillverkning med planerad start mot slutet av året investerar nu Fibonacci Growth Capital, Acreo och några nyckelpersoner 20 miljoner kronor i Irnova.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)