JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Huawei växer snabbt i Norden
Den kinesiska telekomleverantören Huawei redovisar en försäljningsökning på 57 procent i de nordiska länderna under 2011. Företaget har 800 medarbetare på nio kontor i Norden.
– Norden har alltid varit en strategiskt viktig marknad för Huawei och under de senaste tio åren har vi investerat mycket i lokal forskning och utveckling och för att bygga en position som en ledande telekomleverantör. Framöver kommer vi att förstärka våra erbjudanden till företag och konsumenter för att bli en ledande leverantör inom såväl IT som telekom och etablera oss som ett av de tre största varumärkena inom smartphones, säger företagets Nordenchef Gordon Luo i ett pressmeddelande.

Företaget sålde för 345 miljoner dollar i fjol i Norden, en ökning med 57 procent på årsbasis. Huawei framhåller ökade investeringar i forskning och utveckling liksom flera större kontrakt med ledande mobiloperatörer. Bland dessa märks ett nätmoderniseringprojekt med Teliasonera i Norge, lanseringen av världens första kommersiella LTE-tjänst på 900 MHz-bandet tillsammans med Telenor och Tele2:s joint venture Net4Mobility i Sverige, och stark försäljning av terminaler.

Under 2011 har Huawei fortsatt expandera inom forskning och utveckling i Sverige. Närmare 50 nya medarbetare har rekryterats inom utveckling av mobiltelefoner, antenner och systemdesign för radionät. Huaweis svenska F&U-organisation sysselsätter nu nära 350 personer vid de tre kontoren i Kista, Göteborg och Lund.

Under andra halvåret 2011 rekryterades Mats Andersson som platschef för kontoret i Göteborg, med globalt ansvar för antennutveckling för mikrobasstationer (länk). Huawei Norden bedriver i dag forskning och utveckling inom radionät, basstationsteknik, mobiltelefoner, mikrovågsteknik och antenner.

Nyligen har Tord Wingren anställts som platschef i Lund (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)