JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Polsk videokärna för Armprocessorer
Polska Evatronix släpper en videokärna för Armsystemkretsar. Det finns fler sådana på marknaden, men Evatronix säger sig vara ensamt om att stödja Arms sekretessteknik Trustzone.
Kärnan heter DP20 och är den första i en familj kallad Panta.

Den stöder systembussen Amba 4 AXI4, vilken är samma som används i de senaste Arm Cortex A- och Malikärnorna i processorer för mobiltelefoner, pekplattor och bärbara datorer.

DP20 kan blanda upp till tre videsignaler med varandra, konvertera mellan YUV- och RGB-färg, gammakorrigera, vilket huvudprocessorn därmed slipper befatta sig med – en separat kärna för video- och bildhantering är en vanlig lösning i app-processorer.

Kärnan stöder programmerbara upplösningar i upp till 8191 x 8191 punkter.

Videoutsignalen är kompatibelt med HDMI och Mipi DPI. Både progressiv och sammanflätad  (interlaced) video stöds i insignalen.

Via Trustzone kan kärnan hindras från att aktivera funktioner, exempelvis för att hindra videouppspelning av DRM-spärrat material. Trustzone kan också användas för att göra ekonomiska transaktioner säkrare och för att skydda krypterade data.

Lanseringen får tummen upp från brittiska Arm Holdings, som leverer de cpu-kärnor och grafikärnor som DP20 kan integreras med. Evatronix och Arm samarbetar i utvecklingen av Pantafamiljen.

Evatronix har under sina 20 år sålt drygt 500 licenser för egenutvecklade IP-kärnor för 8051, USB, Nand Flash, SDIO och multimedia. Företaget har 90 anställda.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)