JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Apple och Foxconn delar på arbetarnas lönehöjning
Både Apple och kontraktstillverkaren Foxconn har fått utstå mycket kritik för dåliga arbetsförhållande och låga löner i de kinesiska fabriker där bland annat mobiltelefoner, läsplattor och datorer tillverkas. I februari höjde Foxconn lönerna och nu står det klart att Apple är med och delar på kostnaden.
– Vi har upptäckt att det (att förbättra arbetsvillkoren) inte är en kostnad. Det är en konkurrensfördel, sade Foxconns chef Terry Gou när han tog första spadtaget till företagets nya kinesiska huvudkontor i Shanghai, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

– Jag förstår att Apple ser det som en konkurrensfördel precis som vi, så vi kommer att dela på de initiala kostnaderna.

Hur fördelningen ser ut och hur länge Apple ska bidra till löneökningarna sade dock Terry Gou inget om.

Foxconn har runt en miljon anställda i Kina och höjde lönerna i mitten av februari med 16 till 25 procent. I slutet av mars enades företaget med Apple om att anställa tiotusentals ytterligare arbetare för att få ned övertiden i sina fabriker, skriver Reuters.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)